Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/227-4722

Blog

Mit veszítesz?

Anikó
Anikó
2024.03.17 22:13
Mit veszítesz?
Mit veszítesz, ha belevágsz?
Bizonytalan voltam, nem mertem elkezdeni, féltem, hogy elrontom, hogy nem lesz olyan szép, mint a bolti (szebb lett!), féltem, hogy... a félelmeimnek nem volt vége. Aztán egyszer csak belevágtam. Szabásminta, tapasztalat nélkül. Túléltem, és még jó is lett a végeredmény.

 

Úgy vettem észre, ezzel a félelmemmel nem vagyok egyedül. Valahogy bennünk van a félelem, hogy a végeredmény nem lesz tökéletes. Na de ha először csináljuk, hogy lehetne mégis mindig minden tökéletes? És ha nem az, kérdezem én, érdekel ez amúgy (rajtunk kívül) valakit? Kérdezem én, mit veszítesz, ha esetleg elrontod, de rajtad kívül senki nem tudja? Mit veszítesz, ha ki kell bontani a varrást, ha újra kell kezdeni, ha esetleg fél-egy méter anyag bánja? Mit veszítesz, ha elkezdesz valamit, kisbaba mellett, kitartasz, gyakorolsz, nem adod fel?
Elmondom, mit veszítesz.
SEMMIT!
Cserébe olyan dolgokat kapsz, amiket egy bolti ruhadarab megvásárlásakor biztos nem kapnál. Fejlődést. Boldogságot, elégedettséget. Csillogó kis szempárt, apró kezek ölelését. Emlékeket - ahányszor ránézel az elkészült ruhadarabra, eszedbe jut az elkészítésének minden pillanata. Megbecsülöd a kézzel készült ruhadarabokat.
Ne panaszkodj, ne szabadkozz, csak csináld. Vágj bele. Az első lépést mindig meg kell tennünk. A lényeg, hogy jó minőségű alapanyagból varrj, mert nem mindegy, mivel érintkezik a kicsik (és a nagyok) bőre.
A képen az első ruhadarabok, amiket a saját gyerekeimnek varrtam. A szívem repesett örömében minden egyes alkalommal, mikor rájuk adhattam. A minőségük pedig a boltiéhoz képest mérföldekkel jobb volt. Még úgy is, hogy nem voltam profi varrónő (ma sem vagyok). Mert ezekben benne volt a szeretetem is ????
Az első lépés a Tiéd. Én pedig biztosítom hozzá a minőségi anyagokat. Mert tudom, milyen érzés, mikor érzékeny a babád bőre (vagy akár a sajátod is).