Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/227-4722

Blog

Egy vagy a természettel

Anikó
Anikó
2024.03.18 11:03
Egy vagy a természettel

Akármennyire is próbáljuk, nem fog sikerülni. Lehet okosházunk, lehetnek okos megoldásaink az élet minden területén, lehet bármilyen új technikai "csoda", továbbra is a természet részei vagyunk.

Miről beszél ez itt megint össze-vissza? Kezdjük az elején.

Olyan szinten felgyorsult a világunkban technikai haladás, hogy az ember egyszerűen képtelen ilyen ütemben változni. Rengeteg elektronikus cucc vesz bennünket körül. Sokszor gondolkoztam már azon, hogy jelenleg, 2024-ben, olyan magas színvonalon élünk, amilyenen soha, senki sem élt még előttünk. Egyetlen egy király, uralkodó, senki. Mielőtt felhördülsz, gondolj bele, mi mindened van, ami a királyoknak sem volt régen:

  • hideg-meleg víz, bármikor megengedheted, bármennyit használhatsz
  • télen meleg, nyáron kellemes hűvös a lakásban
  • bármikor hallgathatsz zenét, úgy, és olyat, amilyet csak akarsz. Addig, ameddig csak akarod.
  • ruházat. Elképzelni sem lehet, mennyi féle, anélkül, hogy tudnál varrni. Vagy tudnád, hogy készül a vászon.
  • áram. Korlátlanul. A lakásban, a falvakban-városokban. Mindenütt.
  • egy nap alatt eljuthatsz olyan országokba, ahová eleink sosem jutottak el.
  • bárkinek írhatsz üzenetet. Bárkit felhívhatsz, a világ bármelyik pontjáról.
  • élelmiszer. Korlátlan mennyiségben a boltokban, éttermekben, talponállókban, anélkül, hogy egy szem búzamagot elvetettél volna.

A listát nagyon sokáig sorolhatnám, de nem fogom megtenni. Ezek mind-mind hihetetlenül jó dolgok, sokszor észre sem vesszük, mennyire kényelmes életünk van manapság. Na de!

Az ember nem műanyag. A természet részei vagyunk. Akár tagadjuk, akár nem, ha nem figyelünk oda magunkra és eltolódik az egyensúly a mű dolgok felé, megbosszulja magát a dolog. Nem ehetsz büntetlenül gyorskaját, mű ízű üdítőket évekig, ahogy nem ülhetsz egész nap bent a lakásban a számítógép/tévé előtt sem. És nem szagolhatod a szmogot sem, mert egy idő után a tested vészjelzéseket fog küldeni. Nem kenhetsz magadra rossz minőségű kozmetikumokat következmények nélkül, és ha egyfolytában műszálas ruhában jársz, egy idő után a bőröd jelezni fog. Ha nem hallgatsz a tested jelzéseire, csak rosszabb lesz a helyzet. Sajnos én sem hallgattam rá, és csúnyán kipattogtam a műszálas ruhaneműktől. Hiába tetszik, hiába a legdivatosabb darabot tartom a kezemben, egyszerűen nem vehetem fel. Ez vonatkozik most már a kozmetikumokra és az élelmiszerekre is. A testemnek elege lett a műanyagból, a kőolajszármazékból, az ízfokozókból, az üres kalóriákból.

Nem azt mondom, hogy mostantól soha semmi mű dolgot nem veszek és visszatérek a nomád életmódra, de meg kell találni az egészséges egyensúlyt. Mindenben. A textilekben, amik körülvesznek, a kozmetikumokban, a táplálkozásban, mindenben. Használjuk ki, hogy bármit megtehetünk és megvehetünk, de gondolkodjunk logikusan. Mi az, ami jót tesz, mi az, ami örömmel tölt el, mi az, amit a testünk is szeretni fog?

Nem tudom én sem kikerülni a műszálas textileket, hisz van jónéhány anyag, amire szükségünk van. De mindig a legjobb minőséget keresem. Ezt tükrözi a webshop kínálata is, ezt tükrözi a saját gardróbom is. A természet részei vagyunk. Tiszteljük meg a testünket és a környezetünket is azzal, hogy mindenben a természetes, jó minőséget választjuk.