Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/227-4722

Blog

Minták akkor és most

Anikó
Anikó
2024.04.03 21:15
Minták akkor és most

Neked van kedvenc textil mintád gyerekkorodból? Gondolok itt egy takaró-párna-ruhácska-bármilyen textilre, ami gyerekkorod része volt, és szeretted? Én nem sok mintára emlékszem, de amire igen, az:

NEM TETSZETT... 

Gyerekkoromban a városunkban volt egy méteráru bolt, ahová édesanyámmal időnként elmentünk egy-egy anyagot vásárolni. Egy régi családi ház lehetett eredetileg. Emlékeimben ez egy sötét, barátságtalan, nyikorgó padlós hely, aminek volt egy nagyon jellegzetes illata. Emlékeimben doh szag van, valószínűleg nem volt dohos a textilbolt, de ez az emlék nem túl kellemes, nem igazán szerettem oda járni. Ahogyan nem kellemes emlékeim fűznek a gyerekholmikhoz sem. Valahogy azok a minták, amik a 70-es, 80-as években voltak, nekem nagyon nem jöttek be - bevallom, a mai napig nem tetszenek. (De nem csak a minták, az anyagok textúrája, tapintása sem nagyon van a mai napig ínyemre. Igen, műszálas holmikról van szó...) 

Valószínűleg ezen emlékek miatt, mikor először találkoztam minőségi, digitálisan nyomtatott gyerekmintás textilekkel, teljesen elvarázsolódtam. Az anyag minősége, a tapintása, teljesen más volt, mint amihez addig hozzászoktam. Na és az illat, az valahogy mindig jelezte, hogy minőségi termékről van-e szó. Azt teljesen biztosan tudom, hogy az első minőségi textil csomag kézhezvételekor kezdődött az anyagmániám. Azután már nem tudtam ránézni egy olcsóbb anyagra úgy, mint előtte. Vágytam a minőségre, arra a puhaságra és szinte tökéletes nyomtatásra, ami a minőségi textilt jellemzi.

Mikor a Mintamániának keresek egy-egy új mintát, több nagykereskedés kínálatát is végigböngészem. Mi az, ami nekem tetszik, és mi az, ami a vásárlóimnak is tetszeni fog? Sajnos más fejébe nem látok, viszont mindig törekszem arra, hogy fiúknak és lányoknak is legyenek mintás anyagok. Valahogy a fiús mintákkal kapcsolatosan még vannak problémáim. Sokszor ismétlődik az autó-dínó-markológép tematika és igazán cuki, aranyos mintát tényleg nehéz találni. Azért panaszra nincs okunk, szerintem még ezekben a témákban is akadnak olyan minták, amitől egy fiús anyuka szíve rögtön elolvad :) Természetesen a magasabb minőségnek ára van. Na de, melyik jobb, egy 5 csillagos szállodában megszállni, wellness részleggel, vagy egy motelben valahol a város szélén? Na ugye :)